Online Terapi Psikolog

Ebeveyn Danışmanlığı

Ebeveyn Danışmanlığı , çocuklu ailelerin yaşadığı problemlerle nasıl baş edebileceğine yönelik bir rehberlik sürecidir. Çocuk sahibi olmak, ebeveyn olmak başlangıçta zor bir karar olabilir. Çocuk dünyaya geldikten sonra kendi kök ailemizden aldığımız “ebeveyn modelleri” ile çocuklara yaklaşmaya başlarız. Her ne kadar “annem-babam gibi olmayacağım” desek bile bir yerden sonra kökleşmiş davranışları değiştirmek çok güçtür. Online ebeveyn danışmanlığı kendi kök ailenizden getirdiğimiz kalıp davranışların aslında tekrardan düzenlenmesine yardım eder. Kimi ebeveynler evlilik öncesi süreçte aldıkları psikolojik destekle aslında bu tür farklılıkları değiştirebilir.

Yaşamımız boyunca kendi kök ailemizden bazı davranış kalıpları öğreniriz. Çocuğa sevgini belli etme, şımarır! Her zaman yüzüne gülme! Bu sözler aslında ebeveyn danışmanlığı için destek almanız gereken konular arasında yer alır.

Online psikolog listemiz için ana sayfamızı ziyaret edin.

Ebeveyn Danışmanlığı Faydalı mı?

Ebeveyn danışmanlığı sizin çocuk yetiştirme sürecinize dair bilgi almanıza katkı sağlar. Eğer ki çocuklarınızla ilişkinizi düzenleyecek birkaç seanslık süreç talep ediyorsanız, bu genelde rehberlik etme süreci olarak devam eder. Bunun dışında bazen sadece birkaç öneriden daha detaylı görüşme yapmanız gerekir. Bu aşamada ise sizler aslında kendi terapi yolculuğunuza başlamış olursunuz. Online ebeveyn danışmanlığı sizin çocuklarınızla ilişkinizi düzenleyecek bir süreçtir. Bilimsel anlamda size sunulacak bilgiler, çocuklarınızla ilişkinizi düzenler.

Çocuğun memeden ayrılması, tuvalet eğitimi kazanması, okula başlaması gibi pek çok konu çocuk için endişe verici olur. Çünkü daha önce yapmadığı bazı davranışları kazanması gerekir. Çocukların gelişimsel süreçler farklılık gösterir. Her çocuk aynı şekilde tuvalet eğitimi kazanmaz. Bu nedenle bu tür davranış değişikliklerinde ebeveynlerin ortak şekilde hareket etmeleri gerekir.

Ebeveyn Danışmanlığı Nasıl Olur?

Online ebeveyn danışmanlığı , çocuğunuzun yaş dönemine uygun olarak size rehberlik edilmesini sağlar. Çocuk ile ebeveyn arasında kurulan güvenli bağ, evladınızın her dönemini direkt olarak etkiler. Bu nedenle anne baba ve çocuk arasındaki ilişkinin daha sağlıklı devam etmesi önemlidir. Ebeveyn danışmanlığı kısa bir süre için psikoeğitim kapsamında devam eder. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi eğer ki konu tam olarak ebeveynlik ilişkisi üzerineyse süreç rehberlik üzerinden devam eder.

Her çocuğun gelişim süreci farklı devam eder. Bu süreç içerisinde öncelikle sizin aklınıza takılan konular için dilerseniz soru cevap şeklinde kısa bir görüşme gerçekleşir. Ardından sizin çocuğunuzla ilişkinizi daha detaylı ele almamız, ardından gerekli yönlendirmeleri yapmamız gerekir. Görüşülmek istenen konuya göre haftada bir gün 45-50 dakika civarı görüşme çok daha sağlıklı olur. Tabii ki bunu ihtiyaca göre psikolog ya da psikolojik danışman ile konuşabilirsiniz.

Kaç Oturum Devam Etmemiz Gerekir?

Kısa süreli online ebeveyn danışmanlığı genelde birkaç seans üzerinden devam eder. Siz kendi aklınıza takılan, merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz. Böylece birkaç oturum devam edecek olan bir süreç takip ederiz. Örneğin ders çalışma alışkanlıklarında nasıl bir yaklaşım takip edebileceğiniz, uyku saatlerini nasıl düzenleyeceğiniz gibi…

Ancak bazı durumlarda uzun süreli ebeveyn danışmanlığı almanız gerekir. Ebeveynlik tutumlarımızı bazı zamanlarda çok farklı yaşantılar etki eder. Kimi yetişkinler bu tür olumsuz yaşantılarla kendileri baş eder. Ancak bazı durumlarda yetişkin olarak ya da çift olarak terapi sürecine dahil olmak gerekir. Örneğin kaygılı bir anne çocuğunun da kaygılı olarak hayatına devam etmesine neden olur. Ya da mükemmeliyetçi bir baba çocuğunun mükemmeliyetçi ya da kaygılı, yetersiz yetişmesine neden olur. Bu tür durumlarda çocukla çalışmak yerine bir ebeveynle sürece devam etmek gerekir.

Hangi Konularda Destek Alabilirim

Öncelikle alacağınız psikolojik destek ya da rehberlik sürecinde mutlaka bir sorunla karşılaşmanız gerekmez. Bazen daha sağlıklı iletişim kurmak için de destek almak gerekir. Özel olarak belirtmemiz gerekirse eğer;

Çocuklarla kurduğunuz iletişimin sağlıksız olduğunu düşündüğünüzde

Farklı gelişim dönemi problemleriyle (tuvalet alışkanlığı, okula hazırlık, sınava hazırlık) baş etmekte zorlanıyorsanız

Sınır koymakta sorun yaşıyor ve çocuğunuzla sık sık çatışma yaşıyorsanız

Hemen Seans Al

Disiplin koyma ile otoriter tutum arasında kararsız kaldıysanız ve bu durumun çocuğa zarar verdiğini düşünüyorsanız,

Çocuğunuzda kaygı temelli tırnak yeme, alt ıslatma gibi problemler ortaya çıkıyorsa

Online ebeveyn danışmanlığı almanız gerekir.

Alacağınız psikolojik destek sadece çocuğunuzla ilişkinizi değil, sizin de kendinize bakış açışınızı değiştirecektir.

Online Ebeveyn Danışmanlığı Ücretleri

Seans ücretleri gerçekleştireceğiniz seans için geçerlidir. Sitemiz üzerinden yapacağınız görüşmeler ortalama olarak 250-450 tl arasında değişmektedir. Görüşme yapmak istediğiniz uzmanı belirledikten sonra randevu al seçeneğinden randevu tarihinizi ve saatinizi seçerek, ödeme yapabilir ve randevu saatinizde seansa katılabilirsiniz.

Kendinize ya da çocuğunuza yapacağınız her yatırım aranızdaki ilişkinin daha sağlıklı devam etmesine yardımcı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir