Online Terapi Psikolog

Terapi Maliyeti Ne Kadar

Terapi maliyeti Türkiye’de özellikle son zamanlarda online terapi ile oldukça azaldı. Ancak yine de ülkemizde ekonomik kazanç açısından terapi maliyeti oldukça fazla görülür. İnsanlar bazen psikolojik danışmanlık sürecini reddeder. Çünkü devamlılık gerektiren bir süreç olduğunu bilirler. Düzenli olması ise haftalık olarak bir bütçe ayrılması gerektiğini ifade eder. Avrupa ve Amerika’da yapılan çalışmalarda tanı alan ya da psikolojik rahatsızlığı olan kişilerin yarısı terapi sürecine katılıyor. Hatta bazı ülkelerde terapi maliyeti özel sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. Ancak ülkemizde bu maalesef henüz mümkün değil. Hastaneler, belediyeler ya da sosyal hizmet merkezleri ücretsiz psikolojik destek veriyor. Ancak burada hizmet veren personel sayısı da kısıtlı.

Youtube sayfamıza abone olmayı untumayın. :)

1. Terapi Maliyeti Nasıl Belirlenir
2. Terapi Maliyeti Neden Pahalı
3. Türkiyede Sigorta Terapi Maliyetini Kapsar mı
4. Online Terapi Maliyeti
5. Online Terapi Ödemeleri Nasıl Olur

İçindekiler

Terapi Maliyeti Nasıl Belirlenir

Terapinin maliyeti Türkiye’de genel olarak 100 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Burada verilen hizmetin yüz yüze olması ya da online olması fiyat farkını belirliyor. Yapılan araştırmalar yüz yüze psikolojik destek ile çevrimiçi psikolojik destek arasında fark olmadığını ifade ediyor.

Avrupa’da bu fiyat 60 dolar ile 250 dolar arasında değişiyor. Tabii ki bazı bölgelerde bu fiyat çok daha yüksek olur. Etik ilkeler açısından terapi maliyeti belli bir sınırın üstüne çıkamaz. Ancak ülkemizde ruh sağlığı yasası olmadığı için bu konuda belli bir etik ilkeden de bahsetmek mümkün değil. Örneğin sosyoekonomik düzeyi düşük bir bölgede terapi maliyeti bölgenin gelirine göre değişmeli. Ancak bu ücretler terapist tarafından belirlendiği için bazen arada fark olabiliyor. Bu yüzden psikolojik danışmanlık süreci geliri yüksek kişilerin alacağı bir hizmet olarak görülüyor. Ancak online terapi platformları bu konudaki erişilebilirliği değiştirdi. Alınan eğitim , tecrübe, yüksek lisans ya da doktora düzeyi gibi değişkenler terapi maliyeti kriterleri arasında yer alır.

Utangaçlık Nedir yazımıza göz atın.

Terapi Maliyeti Neden Pahalı

Bu konuda pek çok farklı kriterden bahsedebiliriz. Maalesef ülkemizde lisans ve yüksek lisans düzeyinde belli seviyede eğitim veriliyor. Örneğin lisans döneminde aldığımız süpervizyon süreci ortalama 10 ile 20 oturum arasında değişiyor. Mesleğe atıldığımızda ise bu eğitim yeterli olmuyor. Bu yüzden ya yüksek lisans yapmamız ya da terapi eğitimi almamız gerekiyor. Türkiye’de terapi eğitimlerinin maliyeti de oldukça yüksek. Bir terapi eğitimi en az 3 modülden oluşuyor. Her modülün fiyatı ise 3000 ile 4000 TL arasında değişiyor. Örneğin bir oyun terapisi eğitimi almak süpervizyon süreci ile birlikte 15.000 civarı tutuyor. Bu yüzden harcanan maliyet oturum fiyatını da belirliyor.

Bir diğer konu ise vergilerin yüksek olması. Ortalama 100 liralık bir terapi sürecinde uzman ortalama 40 TL vergi ödüyor. Bir de buna oda kiralama fiyatını da eklersek uzmanın eline sadece 30 lira kalıyor. Tabii ki tüm bunlar terapi maliyetinin de artmasına neden oluyor. Ruh sağlığı hizmetinin vergi miktarı düşürülse otomatik olarak ücretler de aşağıya düşer.

Türkiyede Sigorta Terapi Maliyetini Kapsar mı

Türkiyede sigorta terapi maliyetini özel sigortalar kapsamında sağlıyor. Bununla ilgili eğer ki anlaşmalı bir sigortanız varsa kriterlerine bir göz atın. Örneğin 10 seansın 5 tanesini sigorta şirketi karşılar. Ya da her seansın %50’sini şirket karşılar. Devlet ise bu konuda maalesef yardımcı olmuyor. Hastanelerde, belediyelerde ya da sosyal hizmet merkezlerinden ücretsiz psikolojik destek veren uzmanlar var. Ancak bu kişilerin ek olarak başka işleri de olduğu için günün her saatini terapi sürecine ayıramıyor. Bu yüzden halkın psikolojik desteğe ulaşılabilirliği de kısıtlanıyor.

Online Terapi Maliyeti

Online terapi maliyeti genellikle site kurucuları tarafından belirlenirr. Bazı platformlarda ise tamamen uzmanlar tarafından fiyat belirlenir. Bu tür farklılıkların sebebi uzmanların deneyimi, almış olduğu eğitimler ya ad yüksek lisans doktora seviyeleridir. Online terapi maliyeti size ilk başta fazla gelir. Ancak süreci ileriye dönük düşünmeniz gerekir. Diyelim ki 30 yaşındasınız ve bugüne kadar sizi rahatsız eden pek çok şey ortaya çıktı. 30 yıllık bir birikimi 10 ya da 15 seansta ortadan kaldırmak uzun vadede psikolojik açıdan size oldukça fazla katkı sağlar. Diğer yandan bu problemlerle hayatınıza devam etmek hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan size olumsuz şeyler ortaya çıkarır.

Kaygı durumu insanları fizyolojik açıdan da etkiler. Bu tür fizyolojik belirtiler ise farklı somatik problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu yüzden kişi hastane hastane dolaşmak zorunda kalır. Ancak alınacak bir terapi desteği ile kişi bu tür problemlerin üstesinden rahatça gelir.

Online Terapi Ödemeleri Nasıl Olur

Online terapi ödemeleri sitenin kurmuş olduğu sistemler üzerinden gerçekleşir. Örneğin bir yemek sipariş ederken online ödeme yaparsınız. Yemek kapınıza gelir. Siteler üzerinden almış olduğunuz terapi destekleri de böyledir. Öncesinde var olan ödeme yöntemine göre ücreti yatırırsınız. Ardından ise seansa başlarız. Buradaki temel kriter terapist ile aranızda kuracağınız güven ilişkisidir. Bu yüzden terapi maliyeti diğer bir konu olarak ele alınmalı.

Hemen Seans Al

Bu yüzden terapi desteği alırken lütfen ödeyeceğiniz miktara bakmayın. Evet, 350 ya da 400 lira Türkiye şartlarında oldukça yüksek meblağlar. Ancak ortalama bir terapi ücreti 250 ile 300 lira arasında değişir. Online terapi platformlarında alacağınız desteklere vereceğiniz ücret o yüzden fazla yüksek değil. Buradaki temel kriter ülkemizde var olan alım gücü. Keşke herkes psikolojik desteğe çok daha rahat şekilde ulaşabilse…

Konuyla ilgili bilgi almak için canlı destekten iletişime geçebilirsiniz.

Online Terapi Fiyat

Online terapi fiyat açısından yüz yüze terapiye oranla çok daha uygun. Yüz yüze psikolojik danışmanlık hizmeti pek çok açıdan daha faydalı. Ancak online terapi fiyat açısından çok daha uygun. Sitemizde 185 TL’den başlayan fiyatlarla psikolojik destek alabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık sizin hayat kalitenizi arttırmaya destek olur. Eğer ki hayatınızda bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız alacağınız psikolojik destek ile baş etme becerilerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Sitemizde uygun fiyatla online terapi desteği almak için ana sayfada bulunan online psikolog ve psikolojik danışman profillerini mutlaka inceleyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir